دانشگاه تهران دانشکدگان فارابی دانشکده مدیریت و حسابداری

نوع مقاله : مطالعات موردی

نویسندگان

1 خیر

2 دانشگاه خوارزمی

چکیده

هدف از اجرای این مقاله شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر اخلاق حسابداری و حسابرسی میباشد . درابتدا سنجه های اندازه گیری اخلاق حسابداری و حسابرسی و عوامل موثر بر آنها شناسایی میگردد.  یکی از عمده ترین دغدغه های مدیران کارآمد در سطوح مختلف چگونگی ایجاد بسترهای مناسب برای عوامل انسانی شاغل در تمام حرفه ها میباشد تا انها با حس مسئولیت و تعهد کامل به مسائل جامعه و حرفه خود بپردازند. همچنین به ویژگی های افراد دارای اخلاق حرفه ای مانند مانند احساس میسئولیت، رقابت طلبی ، صادق بودن ، احترام و تکریم ، رعایت ارزش ها و هنجار ها، همدردی با دیگران اشاره میشود.
انقلاب فناوری پایان هزاره دوم میلادی ،نظام اقتصادی جهان را به گونه ای بنیادین دگرگون ساخت . فناوری ارتباطات شکل جدیدی از روابط تجاری در جهان امروز پدید اورد:سرمایه نقش مهم تری یافت و فاصله بین مالکیت و مدیریت شرکت ها بیشتر شد . در این میان حسابداری و حسابرسی به عنوان ابزار تبیین روابط اقتصادی بنگاه ها و دانش تحلیلی و توصیفی که رویداد و های مالی را سنجش تحلیل و گزارش میکند ، نقش مهم تری یافت. امروز، گزارش های حسابرسی و حسابداری صرفا نشانگر رویداد های مالی نیست بلکه شاخص اهمیت گزارش های مالی از سنجش کارایی مدیران و ارائه عملکرد بنگاه به سرمایه گذاران فراتر رفته و اعتبار دهنگان ، دولت ها، بانک ها و ذی نفعان دیگر به جمع استفاده کنندگان از اطلاعات مالی و گزارش های ان پیوسته اند.
اهمیت نقش این دو رشته در اقتصاد و بروز مسائل اخلاقی  در رفتار بنگاه های تجاری موجب شد تا ضرورت بازنگری در استاندارد های فنی و رفتار حرفه ای پدید آید.

کلیدواژه‌ها

موضوعات